Tuesday, March 10, 2020

Sebelum Mak-mak Beli Ayam, Kena Tahu 3 Info Penting Ini ‼️


1. Ayam yang segar, ia akan berwarna merah jambu, isi kenyal dan tidak berbau.
2. Ayam mentah pula perlu disimpan di bawah 4°C (suhu sejuk) untuk mengurangkan pembiakan bakteria Salmonella.
3. Gunakan plastic wrap/beg ziploc sebagai lapisan untuk mencegah permukaan ayam daripada membentuk lapisan ais.
√ Dengan cara ini ayam boleh disimpan selama 2 bulan. Kalau anda lagi rajin boleh labelkan bungkusan ayam dengan tarikh pembelian.

1 comment:

  1. Numpang promo ya Admin^^
    ajoqq^^cc
    mau dapat penghasil4n dengan cara lebih mudah....
    mari segera bergabung dengan kami.....
    di ajopk.biz...^_~3:23 PM 15-Sep-20
    segera di add Whatshapp : +855969190856

    ReplyDelete